Vooraankondiging Odd Fellow lezingen.

Dit najaar verzorgen de Maasloge, de Humanitasloge en de Sleutelloge gezamenlijk een drietal Odd Fellow lezingen op diverse lokaties in de westelijke randstad.

De aftrap wordt gegeven door Jan Warndorff op zaterdag 14 september in den Haag met een lezing over zijn boek ‘Geen idee? De Filosofie van het boerenverstand’.  Daarin geeft hij een verfrissend nieuwe kijk op de relatie tussen maatschappij en individu, waarin hij aangeeft hoe je te verhouden met de werkelijkheid.

De serie wordt vervolgd op dinsdagavond 22 oktober in Rotterdam met een lezing van Jan Keij over ‘De relatie tussen Goed en Kwaad’. Daarin komen uitspraken aan de orde van vele filosofen over dit onderwerp dat de mensheid al eeuwen bezighoudt. Geen theologisch betoog, maar door en door aards.

Tenslotte houdt Jelle van Baardewijk een lezing in Rotterdam op donderdagavond 14 november over het boek ‘Het goede leven en de vrije markt’, waarvan hij naast Ad Verbrugge co-writer is. De publicaties naar aanleiding van het verschijnen van dit boek, leveren een ondertitel op die tot nadenken stemt: ondergraaft de moderne mens zijn eigen bestaansgrond? Met het IPPC rapport over het klimaat, de relatie tot de landbouw en veeteelt, en ons leefpatroon in gedachten, is deze lezing een indringende aanrader.

De lezingen zijn toegankelijk voor iedereen, de kosten bedragen € 5,00 en geven recht op een tweetal consumpties. De afzonderlijke lezingen zullen apart worden aangekondigd. Toegangsbewijzen zijn t.z.t te bestellen op www.eventbrite.nl

Meer informatie: leiden@oddfellows.nl

Interview met Jan Warndorff: https://www.oddfellowsrotterdam.nl/2019/08/15/filosofie-van-het-boerenverstand/