Aankondiging Odd Fellow lezing Jan Warndorff.

Jan Warndorff houdt op zaterdag 14 september in den Haag een lezing over zijn boek ‘Geen idee? De Filosofie van het boerenverstand’.  Daarin geeft hij een verfrissend nieuwe kijk op de relatie tussen maatschappij en individu. Filosofie beziet het leven als iets dat buiten zichzelf staat, maar het is iets dat nu gebeurt. Het leven is hier en nu. En je moet een manier vinden om je te verhouden met de werkelijkheid.

Als geen ander heeft hij de mogelijkheid om onbevangen naar de maatschappij te kijken. Opgegroeid in diverse delen van Afrika kwam hij pas als 19 jarige in Nederland aan. Hij stuurde humanistiek in Utrecht en raakte geinspireerd door filosofen Ortega y Gasset en Teilhard de Chardin. Verder hebben boeddhisme en taoisme belangrijke invloed op zijn werk.

De lezing vindt plaats op zaterdag 14 september in het loge gebouw van de Haagse loge aan de Platinaweg nr. 25 in den Haag, hoek Escamplaan. Achter het gebouw is parkeergelegenheid. Aanvang is om 15.00 uur. De entree bedraagt 5 euro en geeft recht op 2 consumpties. Kaarten kunt u bestellen op:

https://www.eventbrite.com/e/of-lezing-jan-warndorff-tickets-70476135017

Meer informatie:  leiden@oddfellows.nl

Zie ook interview met Jan Warndorff:

https://www.oddfellowsrotterdam.nl/2019/08/15/filosofie-van-het-boerenverstand